fredag 13. februar 2015

Det var synd...

Du har kanskje hørt at ordet synd kan bety "forfeiling av målet"? Det stemmer visst, og kan enklest forklares med dette: Gud vil at vi skal være sammen med han, fordi han elsker oss, og det er det beste stedet for oss å være. Når vi går vekk fra han, går vi ikke bare ut av "sonen" for hans beskyttelse, men  vi oppfører oss som vi vet bedre enn Gud, hva som her sant og godt. Omtrent som en 4 åring som "flytter hjemmefra for ALLTID!" - iallerfall i en halvtime, fordi han ikke fikk is...

Det eneste stedet vi kan renses fra synd, er i Jesus Kristus. Kun gjennom å tro Han, og det han gjorde ved å komme til jorden og dø på korset, gjelder som renselse fra synd. Våre gode gjerninger, om de er aldri så gode, hjelper ikke. Gud er nemlig perfekt. Jesus er nådestedet for oss, han er løsningen og han er frisonen vår. Å gå vekk fra han er i et evighetsperspektiv, fatalt.

Mange steder, i religiøse og faktisk også ikke fullt så religiøse miljøer...(det er pussig hvor mange ikke-kristne som "vet så inderlig vel" hvordan kristne bør leve, men gidder ikke leve etter det selv. Personlig synes jeg dette grenser til ekstrem-hykling!)
 ...altså mange miljøer har utnevnt enkelte fenomener, til større synd enn andre. Slike mennesker opererer med gråsoner som om vi kan velge en middels frelsesvei, og at det skulle finnes en vei til Gud ved å være halveis god i egne gjerninger. Litt tro og litt gjerninger. NEI! Det er ikke slikt det fungerer. Milde himmel, - disse menneskene kommer til å få seg en giga-overaskelse en dag!

"Baktalelse, snyte på skatten, trassighet mot Gud, stolthet og løgn, manglende vilje til å ydmyke seg og be..." er det mange som ser mellom fingrene på. Gud er nådig og ingen er perfekt. Joda, han er det. Men hvorfor er det slik at dersom du skulle være så ulykksalig at du har en
Bildet er lånt her.
annen seksuell legning en hetero, har tatt abort eller har gjennomgått en skillsmisse, så kan du banne på (!) at du er virkelig ute og kjører?

De som hevder slike holdninger kjenner ikke Gud og har ikke forstått hva frelsen handler om. De ser på kristenlivet som en selvpålagt religiøs langtidssoning. Men har du virkelig tatt imot Guds nåde, slutter du å tro på slikt religiøst vrøvvel. Dessverre er det mange kristne som ikke vet hvordan Guds nåde virkelig smaker...

Bildet er lånt her.
Jeg hadde en pastor en gang som så treffende sa det slik. "Hvis du dreper kona di, får du tilgivelse, men hvis du skiller deg, får du aldri tilgivelse" Han hadde så rett, og galskapen i denne påstanden, forteller om galskapen i disse holdninger som får lov til å versere, og som blir spredt både fra prekestoler og ellers. Det er så sørgelig, fordi mange mennesker som ikke får til livet sitt slik som de ønsker, holdes vekke fra et felleskap som Gud ønsker for oss, og som ofte er nødvendig for å bevare både glede og åndsliv i Han.

Jeg utfordrer deg derfor, til å tenke gjennom dine holdninger og tale sannhet, høyt og tydelig, når skravla går om homofili, skilsmisse, abort eller "pene aksepterte synder". Snakk om Jesus. Snakk om totalfrelsen. Snakk om nåden, og lev i lyset! Vi er alle avhengig av nåden. Ingen er perfekt, alle trenger Jesus. Jeg velsigner deg til å leve i Sannhetens Ånd! :) Ha en fortreffelig dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar